Welkom

Ik ben Yvonne, afgestudeerd bioloog, dierenvriend en natuurliefhebber. Mijn interesses liggen vooral binnen de gedragsbiologie, in het bijzonder cognitie van kraaiachtigen. Maar ook embryologie, fysiologie en ecologie vind ik erg interessant.

Als kind was ik al gefascineerd door natuur. Die interesse had ik niet van een vreemde. Mijn ouders namen me vaak mee tijdens natuurwandelingen en mijn vader kon dan van elk vlekje in de lucht benoemen welke vogelsoort het was! Thuis hadden we verschillende huisdieren, waaronder konijnen, cavia's, vissen en vogels. Nu woon ik samen met mijn vriend -zelf ook bioloog-, onze eigenwijze kat en meerdere vogelsoorten.

Op mijn blog schrijf ik teksten over verschillende natuurgerelateerde onderwerpen. Ik hoop hiermee een breed publiek te bereiken en zo meer mensen enthousiast te maken over Biologie.

Vaak maak ik zelf illustraties bij mijn teksten. Meer voorbeelden van mijn tekeningen vind je op mijn online portfolio en op Instagram.

Dit blog zal regelmatig bijgewerkt worden. Zet hem dus in je favorieten of abonneer je op de Atom-feeds of automatische e-mail berichten (laat daarvoor je e-mail adres achter in het venster hiernaast).

Ik ben beschikbaar voor schrijf- en tekenopdrachten. Je kunt me bereiken via de contact-pagina.


© 2012-2018 Yvonne Roelofs
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je één of meerdere artikelen overnemen, dan is dat slechts toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming.